God mat.
Curry och kanelmarinerade grillspett med vitlök.
750-850 g grytbitar av fläskkött.
1 knippe färsk lök (gärna rödlök)
1 dl olivolja
2 tsk krossad vitlök (finns på glasburk)
1 krm malen kanel
1 tsk curry
1 krm havssalt
1 dl kolsyrat citronvatten
1 grönsaksbuljong
Så gör man: Koka upp buljongen i 1 dl vatten. Ta av från plattan och rör ner vitlök, olivolja, salt, curry, kanel. Ställ tillbaka på värmen och sjud ngn minut.
Låt marinaden svalna i lämpligt kärl att marinera i.
Skär under tiden ned grytbitarna till (små) lagom stora spettbitar. Lägg köttet i den kalla marinaden. Häll över kolsyrevattnet och rör runt lite. Täck med plastfolie.
Låt köttet marinera i allt från 1 timme till 1 dygn (ju längre desto godare). Dela löken och varva lök och kött på väl blötlagda grillpinnar.
Grilla på utegrill eller i ugn, 225 grader. Tills köttet är genomstekt, ca 10 min. Vänd spetten ofta.
Servera spetten med ugnsbakad potatis, som är bakad med olivolja, krossad tomat och oregano. Njut med ett glas retsina blandad med sockerdricka.
Låt er väl smaka, nu ska jag ta en portion till och njuta av ett glas rött.
Gott låter det.
kul med recepttips=)
Det går av någon konstig anledning inte att kommentera på inlägget "Osvenskt".. Tänkte bara säga att det var en bra inställning! Man förlorar ju ingenting på att andra lyckas! Tråkigt att vi i sverige alltid ska vara så avundsjuka och klanka ner på varandra.
d låter jätte gott=)