Veckans vintips.

Bundustar rosé.
Väldigt nytt vin som lanserades i beställningssortimentet i början av maj. Fruktigt med torr snygg frukt, smaker av hallon, äpple, persikor, citrus och mineraler. Läskande fräsch eftersmak. Vad kan va bättre, ja nu om sommarvärmen kommer. Njuta av rosé och janivetvad nä det gäller mig.

Art.nr: 72551
Pris inkl moms: 189,00
Storlek: BiB 3000 ml
Varukategori: Roséviner
Sortiment: Systembolagets beställningssortiment
Lanseringsdag: 01 maj 2010 Producent: Vin-X-Port South Africa

Vin-X-port group bildades 2001 av Hennie van der Merwe och Maretha Waso. Företagets strategi har redan från början varit att köpa kvalitetsdruvor från de bästa områdena i Kapprovinsen i stället för att själv äga och bruka vingårdar.
– Det här ger oss frihet att alltid göra vin av bästa tänkbara druvor i stället för att nöja oss med det bästa vi kan av de druvor vi har, säger Hennie van der Merwe.
Att konceptet fungerar visas av att Vin-X-Port är en av Sydafrikas snabbast växande producenter och exportörer av vin.
Vinifikation
Druvorna avstjälkades och krossades därefter lätt. Vinet har jäst och lagrats på temperatur kontrollerade rostfria ståltankar.
Vinets karaktär
Trevlig, bärig, örtig doft med inslag av körsbär, hallon och blodapelsin. Torr, frisk, fruktig,rosé med inslag av hallon, röda vinbär och örter.
Passar till
Perfekt som aperitif eller sällskapsvin. Passar även utmärkt till sallader eller till olika fisk och kyckling rätter.
 
Alkoholhalt
13%

Kommentarer
Postat av: simone

sv: Hej Per! I texten där om XXXLrestaurangen så ligger det en länk mitt i texten där jag skrivit Waldgeist, klicka på den så hittar du :) Måste besöka detta :D

2010-05-16 @ 14:52:45
URL: http://fattybom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0