Räkor är gott.
Räk-saganaki special
Receptet avser 1 portion i lerkrus
3 tomater
1 gul lök
2-3 dl grädde
1 dl "fet" mjölk (gammaldags)
5-6 jätteräkor (Ekologiskt odlade scampi)
1 dl grekiskt lantvin (Halkidiki eller Kretikos)
Gratängost två påsar kanske
Skiva tomaterna och löken. Fräs tillsammans i wokpanna med olivolja.
När allt blivit till en "sörja" häll i vinet och låt allt koka ihop.
Slå i grädden och mjölken och låt puttra ihop ett tag.
Lägg jätteräkorna i botten på ett lerkrus häll över hela "sörjan".
Täck över allt med gratängost så mycket du tycker att du ska ha.
Grädda i ugnen 220 grader i cirka 20 minuter eller tills allt fått en fin gyllenbrun yta.
Smaklig måltid.
Serveras gärna med Retsina som dryck och lite grovt grekiskt bröd till.
Ni som provar recepten får gärna kommentera vad just ni tyckte om dem.