Muurikka.

Många har väl sett Per Morberg då han står utom hus och lagar mat?? Han helsteker spädgrisar, dessutom lagar Rårakor mm på jordens största stekpanna. Jag hittade den på nätet. Murrikka heter den. (LÄS MER) Hittade dessutom ett gott recept som man kan tillaga på denna tingest. Mumms.


Chilli.
Ingredienser:
400 g köttfärs
2 hackade gula lökar
2 burkar krossade tomater med smak av chili
1 burk kidneybönor (410 g)
1 burk borlottibönor (410 g)
1 burk majs (150 g)
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chilifrukt
salt, peppar
stark paprika
cayenne peppar

Formfranska

Gör så här:

Förberedelser: Hacka lök, vitlök och chili. Skölj bönorna väl i kallt vatten. (Den som ska tillaga maten en bit från hemmet kan med fördel öppna konserverna hemma och hälla över i lämpliga burkar.)

1. Bryn köttfärsen med lite matfett på muurikkan, tillsätt löken och låt den fräsa med en stund. Krydda med salt, peppar, paprika och cayenne peppar. Tillsätt vitlöken och chilin och låt det hela fräsa ett tag till.
2. Häll i burkarna med krossade tomater och låt koka 15 min.
3. Smaka av köttfärsblandningen med kryddorna, vänd sedan ner bönorna och majsen. Låt alltihop bli varmt. Bönorna får inte koka för länge för då blir de mosiga.
4. Servera med franskbröd rostat på muurikkan.

Tips: För den som gillar mat med hetta, tillsätt lite extra vitlök och använd habanero istället för chili.

Psst, detta gör att matlagningen ter sig lite manligare än den traditionella.



Kommentarer
Postat av: emelie

det tror jag det :D

vad har du gjort idag då?

2010-05-16 @ 17:49:29
URL: http://emelieastemoo.blogg.se/
Postat av: D A N I E L A ♥

- hittar alltid något:)

2010-05-16 @ 18:37:47
URL: http://danielas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0