Veckans vintips.
Raccolto.
FÄRG: Mörk röd
DOFT: Fruktig och kryddig frisk doft med inslag av plommon, svarta vinbär, lakrits, mörk choklad och fat.
SMAK: Medelfyllig, välstrukturerad smak med lätt kryddig mörk bärfrukt i läcker balans med friska, mjuksträva syror och diskret fatkaraktär, inslag av lakrits och viol. "Fruktigt & smakrikt" på gränsen till "Kryddigt & mustigt".
PASSAR TILL: Pastarätter och de flesta kötträtter, alltifrån gris till lamm, nöt och vilt.
TILLVERKNING & LAGRING: Druvsorterna jäser separat i ståltank efter pressningen. Nero d'Avola jäser i 5-6 dagar vid 25° C och sedan lämnas vinet med sitt skal i 2 dagar. Cabernet Sauvignon jäser i 28° C i 6-8 dagar och lämnas med sitt skal i 1-2 dagar. Musten överpumpas 2-3 gånger per dag under jäsningen. Efter den malolaktiska jäsningen i ståltank lagras 50% av Cabernet Sauvignon på franska och amerikanska barriquer i 6 månader varav 30% av faten är nya och resterande del av faten är använda 2-3 gånger. Nero d'Avolan lagras enbart i ståltank. När vinet uppnått den struktur som vinmakaren önskar blandas den fatlagrade Cabernet Sauvignonen med den del som lagrats separat i ståltank och sedan även med Nero d'Avolan. Detta är den slutliga cuveén som är klar.
ÅRGÅNG: | 2008 |
DRUVSORT: | Nero d´Avola, Cabernet Sauvignon |
ALKOHOLHALT: | 14% |
PRODUKTTYP: | Röda viner - box |
URSPRUNG: | Sicilien, Italien |
PRODUCENT: | Oenoforos / Nordic Sea Winery |
ARTIKELNUMMER: | 2315-08 |
PRIS EXKL MOMS: | 187,20 kr/3000 ml |
PRIS INKL MOMS: | 234,00 kr/3000 ml |
SORTIMENT: | Ordinarie |
FÄRG: Mörk röd
DOFT: Fruktig och kryddig frisk doft med inslag av plommon, svarta vinbär, lakrits, mörk choklad och fat.
SMAK: Medelfyllig, välstrukturerad smak med lätt kryddig mörk bärfrukt i läcker balans med friska, mjuksträva syror och diskret fatkaraktär, inslag av lakrits och viol. "Fruktigt & smakrikt" på gränsen till "Kryddigt & mustigt".
PASSAR TILL: Pastarätter och de flesta kötträtter, alltifrån gris till lamm, nöt och vilt.
TILLVERKNING & LAGRING: Druvsorterna jäser separat i ståltank efter pressningen. Nero d'Avola jäser i 5-6 dagar vid 25° C och sedan lämnas vinet med sitt skal i 2 dagar. Cabernet Sauvignon jäser i 28° C i 6-8 dagar och lämnas med sitt skal i 1-2 dagar. Musten överpumpas 2-3 gånger per dag under jäsningen. Efter den malolaktiska jäsningen i ståltank lagras 50% av Cabernet Sauvignon på franska och amerikanska barriquer i 6 månader varav 30% av faten är nya och resterande del av faten är använda 2-3 gånger. Nero d'Avolan lagras enbart i ståltank. När vinet uppnått den struktur som vinmakaren önskar blandas den fatlagrade Cabernet Sauvignonen med den del som lagrats separat i ståltank och sedan även med Nero d'Avolan. Detta är den slutliga cuveén som är klar.
Kommentarer
Postat av: frida
sv: haha mm, men jag trampa snett när jag hade sprungit typ 500 m och så var tvungen att gå resten av varvet ... "/
Postat av: D A N I E L A ♥
- okej .. störigt när det är så.
Postat av: Kadri
Är tyvär ingen vin drickare
sv. en blogg ska innehålla humor annars är det ju bara sååå tråkigt
Postat av: Kadri
sv. nej det får du inte. Du ska säga att jag är jätte ful jag kan ju få bra själförtroende annars
Postat av: Girly
Låter som ett gott vin...
Trackback