Äntligen.
Så riktigt sista blir det ju inte. Hade ni hoppats det??
Twitter och Elitloppet 10.
Elitloppet ja, vilken upplevelse. Har sagt många gånger nu att jag skulle ha åkt dit, nu måste jag ju bara dit snart. Dessutom såg jag ju på TV4 den kanske läckraste kvinna som intervjuade kuskarna.
Åsa Elmroth, man önskar verkligen man var en vinnande kusk. Var nog dum som inte jobbade vidare inom den branchen.
Vilken ställning???
Så alla ni som har barn, minns ni vilken/vilka ställningar som brukades under DEN akten???
Puss ya all.
Veckans vintips.
Om man nu vill vända på det hela och få lite kvalitet i sitt vinglas, kontakta då kyparen och be om nedanstående vin.
2005 Amarone della Valpolicella Classico (Allegrini)
Art.nr 96461 - 750 ml - 475 kr
Amarone della Valpolicella Classico, Italien
Allegrini, en av de största och bästa Amarone-producenterna som håller på gamla traditioner. Amarone är ett kraftfullt vin som görs på torkade druvor som får jäsa ut till ett torrt vin, men en viss mängd restsötma stannar alltid kvar precis som en typsikt bitterhet. Amarone betyder just bitter.
Stor tobaksöt doft av körsbär, choklad och kaffe. Smaken är fyllig och rund med härlig frukt och bra längd. Här gäller mat med vällagrad ost eller en kraftig höstgryta på vilt eller nöt. Eller om man vill så räcker en bit lagrad Parmesan tillsammans ett glas av det här vinet. Mycket enklare och godare än så blir det inte.
När det i övrigt gäller Amarone så är det inte bara ett kvalitativt vin utan flera i flera olika prisklasser. Nyfiken på mer Amarone? Ja klicka på länken.
God morgon!!!
Puss ya all.
Familjen ÄR värre.
Chimichanga.
Ingredienser:
12 stycken
- olja till fritering t.ex. rapsolja
- Fyllning:
- 1 liten gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1-2 chilipepparfrukter
- 1 liten paprika
- 1 msk olja
- 2 kokta potatisar
- 1 burk, 2 dl, crème fraîche
- 2-3 dl riven ost
Gör så här:
- Skala lökarna och kärna ur chilipepparn och paprikan. Hacka grönsakerna fint och fräs dem lätt i olja några minuter utan att de tar färg. Tärna potatisen och blanda i den. Hetta upp en torr stekpanna och värm tortillan så att den blir mjuk. Lägg en sked av grönsaksblandningen i mitten. Klicka på lite crème fraîche och riven ost. Vik ihop som ett litet paket och fäst eventuellt med en tandpetare. Ställ tortillasen kallt i kylen en stund. Hetta sedan upp olja i en vid gryta eller stekpanna. Fritera tortillasen tills de är guldbruna, cirka fem minuter.
Så ta fram filmen, fixa nåra Cimisar smaska skratta och njuuuut.
70 000 tons of metal.
Helt ljuvligt. Man har 40 band ombord, 4 dagar. Utgår från Miami, vatten sol brudar och bra musik. Detta måste upplevas. Jag är helt i upplösningstillstånd här.
Miami är ju såå härligt. Gå in och kolla sidan här.
Bäst att redan nu köpa både örontussar och solskydd. Ingår enormt mkt i priset. Mat och dryck (ej alkohol) träningsanläggning, pooler och alla konserter. Jag har säkert glömt något, men vadå.
Ååååhh jag vill verkligen detta. Kolla bara in Miamis vackra utsikt.
Mamma mia.
Pippa i gräset.
Så jag tog ett par jeans. Förutom mjukisbyxor så är nog jeans min stora favve. Gärna Levi´s 501:or. Snygga praktiska och inte allt för dyra.
Sedan, fram med saxen och klipp. Kan i princip aldrig misslyckas. Får se sedan om det kan bli ett par shorts av märket Affliction, en annan av mina stora favoriter.
Sedan såg jag faktiskt på Dress man, ja tänk. En del snyggt har de. Jag hittade ingen bra bild som gick att spara, men kolla HÄR tycker de är lite punkiga. Vad tycker ni??? Jusst det, RUBRIKEN??? Jo jag är ju även lite svag för att gå s,k Commando d,v,s inget under. Tänk så lätt man pippar i gräset då om jag bär shorts.
Hälsosamt och stärkande....
En annan frestande info bör vara att vintipsetr nu på fredag inte går av för hackor. Så spar en femhundring på Tisdag då löningen kommer...Grilla en bit karré och njuuuuut.
Puss ya all.
Hetki Lyö och Örebro.
Ja just det Örebro ja. Nu till veckan vankas ett besök i Örebro. Ska gå en kurs, men en viss form av fritid kommer ju att visa sig. Så är det kanske någon av alla ni som läser hos mig som har tips och råd på vad jag bara måste. Ja då jag är där? Jag vore enormt tacksam för tips.
Veckans vintips.
Aglianico.
aldrig. På senare tid har allt fler viner härifrån Neapel-trakten väckt internationellt intresse och de gamla, lokala druvorna, inte minst aglianico, har fått en rejäl renässans. Aglianico är en riktig
tanninbomb och vinerna kräver lång utvecklingstid. Den druvan har grekiskt ursprung liksom vitvinsdruvan falanghina och historiens vingslag viner också över fiano, som romarna odlade här under namnet apianum. Producenten Vesevo gör viner på flera av dessa druvsorter, inte bara från DOCG-området Taurasi utan även IGT-viner från Benevento.
Drop dead excited.
Jo i de flesta fall så är de bara sig själva på ett enormt coolt sätt. Kan vara klädstilsmässigt beteende eller något de sysslar med. Deras tankar och värderingar. Saken är den att jag blir helt SLAGEN ibland av dessa människor.
Någon fler kanske som känner igen sig i detta?
Doggy style.
Ha en bra dag.
Dio.
Efter en tids kamp mot cansern har han nu ställt skorna. Vem minns inte Holy diver, Black Sabbath, Rainbow med mera. Han har nog förgyllt mångas fritid med musik och livekonserter.
R,I,P.
En Amerikansk geväg till Snabba Cash??
Innebär detta att jänkarna kan vinna en oscar eller fler på en film som i grunden är gjord i sverige?? Personligen är jag lite inne på att bojkotta denna konstnärliga efterapning.
Vad är er åsikt??????
Kort eller lång??
Låt mig höra vad du tycker, och skynda dig, sommaren är här. Snart alla fall.
Jeans eller surf på detta???
Ett par av dessa kanske??
De här är ju också tuffa. Sedan har jag på lut att klippa av ett par svarta jeans till shorts. Men hur långa är de när de uppfattas som sexiga???
Grillsäsong.
Spädgris på skogvaktarns vis
Ingredienser
4 4 påsar grillkol
Ståltråd
1 1 st spädgris, à 6–7 kg
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Örtolja till pensling
1 1 kruka timjan
1 1 kruka basilika
1 1 kruka rosmarin
5 5 dl rapsolja
2 2 st tamarisoja
1 1 st citron, saften
Fyllning
6 6 st gula lökar
3 3 st morötter
2 2 st purjolökar
4 4 st äpplen
4 4 st vitlökar
2 2 st apelsiner
350 350 g mango chutney
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Tillbehör
15 15 st bakpotatisar
400 400 g smör
Gräslök till garnering
Ingredienser
4 påsar grillkol
Ståltråd
1 st spädgris, à 6–7 kg
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Örtolja till pensling
1 kruka timjan
1 kruka basilika
1 kruka rosmarin
5 dl rapsolja
2 st tamarisoja
1 st citron, saften
Fyllning
6 st gula lökar
3 st morötter
2 st purjolökar
4 st äpplen
4 st vitlökar
2 st apelsiner
350 g mango chutney
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Tillbehör
15 st bakpotatisar
400 g smör
Gräslök till garnering
Gör så här
1. Tänd grillbädden.
2. Lägg kolhögar i framändan och bakändan av bädden. Det behövs inget kol i mitten (den tunnare mittdelen av grisen blir klar ändå).
3. Salta och peppra grisen ordentligt inuti.
4. Hacka och blanda de färska örtkryddorna med rapsoljan, tamarisojan och citronsaften i en bunke.
5. Ställ blandningen åt sidan tills det är dags att pensla grisen och grilla den.
6. Gör fyllningen
Skala löken och morötterna och skölj purjolöken väl.
7. Skär alltsammans i halvcentimetertjocka skivor.
8. Skiva äpplena och halvera vitlökarna och apelsinerna.
9. Lägg rotsakerna, löken och frukten i en bunke och tillsätt mango chutneyn och lite salt och peppar. Blanda väl.
10. Lägg fyllningen i grisen och ”sy ihop” med ståltråd.
11. Grilla
Bind upp grisen med ståltråd på ställningen (se bilden).
12. Lyft över ställningen till kolbädden. Kolet skall redan vara tänt innan grisen hängs upp.
13. Det tar 2–3 timmar att grilla en spädgris. Pensla den med örtoljan och vänd den var tionde minut. Stick en kniv i den tjockaste delen av grisen när den verkar färdiggrillad och kontrollera att saften som rinner ut är klar och inte röd. Köttet ska vara vitt.
14. Slå in potatisarna i tre lager folie när det återstår cirka 1 timme av grillningen.
15. Lägg dem vid sidan av glöden och vänd dem då och då. De är klara efter 50–60 minuter.
16. Skär ett kryss i potatisarna, klicka i smör och klipp lite gräslök över dem före servering.
17. Vid servering
Servera med exempelvis en god grönsallad, gräddsås och bakpotatis.
Gör så här
1. Tänd grillbädden.
2. Lägg kolhögar i framändan och bakändan av bädden. Det behövs inget kol i mitten (den tunnare mittdelen av grisen blir klar ändå).
3. Salta och peppra grisen ordentligt inuti.
4. Hacka och blanda de färska örtkryddorna med rapsoljan, tamarisojan och citronsaften i en bunke.
5. Ställ blandningen åt sidan tills det är dags att pensla grisen och grilla den.
6. Gör fyllningen
Skala löken och morötterna och skölj purjolöken väl.
7. Skär alltsammans i halvcentimetertjocka skivor.
8. Skiva äpplena och halvera vitlökarna och apelsinerna.
9. Lägg rotsakerna, löken och frukten i en bunke och tillsätt mango chutneyn och lite salt och peppar. Blanda väl.
10. Lägg fyllningen i grisen och ”sy ihop” med ståltråd.
11. Grilla
Bind upp grisen med ståltråd på ställningen (se bilden).
12. Lyft över ställningen till kolbädden. Kolet skall redan vara tänt innan grisen hängs upp.
13. Det tar 2–3 timmar att grilla en spädgris. Pensla den med örtoljan och vänd den var tionde minut. Stick en kniv i den tjockaste delen av grisen när den verkar färdiggrillad och kontrollera att saften som rinner ut är klar och inte röd. Köttet ska vara vitt.
14. Slå in potatisarna i tre lager folie när det återstår cirka 1 timme av grillningen.
15. Lägg dem vid sidan av glöden och vänd dem då och då. De är klara efter 50–60 minuter.
16. Skär ett kryss i potatisarna, klicka i smör och klipp lite gräslök över dem före servering.
17. Vid servering
Servera med exempelvis en god grönsallad, gräddsås och bakpotatis.
Tips
Receptet räcker till 8-10 personer.
Lägg kolhögar under fram- och bakbenen. Ca tre liter kol i varje hög. OBS! Inget kol i mitten eftersom grisen är tunnare där och grillas färdig av indirekt grillning. Se till så att inte kolet börjar brinna, använd en blomspruta med vatten för att släcka.
Tamarisoja är en äkta japansk sojasås som lagrats i flera månader enligt gammal japansk tradition. Den är naturligt glutenfri.
Gör gärna en sås på grisens fyllning:
Häll öl på grönsaks- och frukthacket, apelsinsaft och mango chutneyn. Häll i grädden. Smaka av med soja, peppar och salt.
Lycka till och tänk på brandfaran.
Muurikka.
Chilli.
Ingredienser:
400 g köttfärs
2 hackade gula lökar
2 burkar krossade tomater med smak av chili
1 burk kidneybönor (410 g)
1 burk borlottibönor (410 g)
1 burk majs (150 g)
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chilifrukt
salt, peppar
stark paprika
cayenne peppar
Formfranska
Gör så här:
Förberedelser: Hacka lök, vitlök och chili. Skölj bönorna väl i kallt vatten. (Den som ska tillaga maten en bit från hemmet kan med fördel öppna konserverna hemma och hälla över i lämpliga burkar.)
1. Bryn köttfärsen med lite matfett på muurikkan, tillsätt löken och låt den fräsa med en stund. Krydda med salt, peppar, paprika och cayenne peppar. Tillsätt vitlöken och chilin och låt det hela fräsa ett tag till.
2. Häll i burkarna med krossade tomater och låt koka 15 min.
3. Smaka av köttfärsblandningen med kryddorna, vänd sedan ner bönorna och majsen. Låt alltihop bli varmt. Bönorna får inte koka för länge för då blir de mosiga.
4. Servera med franskbröd rostat på muurikkan.
Tips: För den som gillar mat med hetta, tillsätt lite extra vitlök och använd habanero istället för chili.
Psst, detta gör att matlagningen ter sig lite manligare än den traditionella.Veckans vintips.
Bundustar rosé.
Väldigt nytt vin som lanserades i beställningssortimentet i början av maj. Fruktigt med torr snygg frukt, smaker av hallon, äpple, persikor, citrus och mineraler. Läskande fräsch eftersmak. Vad kan va bättre, ja nu om sommarvärmen kommer. Njuta av rosé och janivetvad nä det gäller mig.
Sortiment: Systembolagets beställningssortiment
– Det här ger oss frihet att alltid göra vin av bästa tänkbara druvor i stället för att nöja oss med det bästa vi kan av de druvor vi har, säger Hennie van der Merwe.
Att konceptet fungerar visas av att Vin-X-Port är en av Sydafrikas snabbast växande producenter och exportörer av vin.
Sorry.
Luden eller len??
REGN vs SOL.
Puss ya all.
THE SMUTS.
Kan säga dig att taxichaufören inte tyckte att vi luktade Armani code direkt.
Uppe före allt...
Kort jävla helg.
THE SMUTS.
Så dan efter, min bror har inga skor i hallen. Har du gått i strumporna från byn?? Näeee?? det har jag väl inte fick jag till svar. Vi eller mina kompisar letade igenom alla tänkbara lägenheter och gator, men inga skor.
Sent på kvällen kommer min granne hem, frågar då: Är dessa dina? och håller upp min brors skor. Han hade helt enkelt tagit fel hus och lämpat av skorna på grannens baksida.
Enormt effektivt.
Ställ in maskinen på läge Manual. Ett jämnt motstånd som du klarar av att hålla i ca 30minuter eller längre. Själv kör jag ofta på motstånd 10. Hållen bestämd fart t,ex alltid över 5,0strides/min. Se till att steglängden (stridelength) är över 600. Med dessa inställningar förbränner jag i princip 300 kalorier och har en bra abetspuls.
Ett manligt resultat, jag vet ni har sett bilden förr men jag gissar att den inte är fy skam att titta på, eller??
Ja ni ser ju själva resultaten talar för sig själva. Väldigt välkommet på beachen vill jag lova. Frågor??? Bra träna på och må bra. Puss ya all.
Lördagsjobb
Lite värmande bild så här i regnet.
Kom naken...
Så det är lite fusk. Jag minns en gång, en kvinna ringde upp mig och frågade om hon fick komma. Mitt svar?? Kom naken, ta med öl? Hon kom både till mig och till himmlen. Samma kväll. He he
Veckans vintips.
ÅRGÅNG: | 2008 |
DRUVSORT: | Nero d´Avola, Cabernet Sauvignon |
ALKOHOLHALT: | 14% |
PRODUKTTYP: | Röda viner - box |
URSPRUNG: | Sicilien, Italien |
PRODUCENT: | Oenoforos / Nordic Sea Winery |
ARTIKELNUMMER: | 2315-08 |
PRIS EXKL MOMS: | 187,20 kr/3000 ml |
PRIS INKL MOMS: | 234,00 kr/3000 ml |
SORTIMENT: | Ordinarie |
FÄRG: Mörk röd
DOFT: Fruktig och kryddig frisk doft med inslag av plommon, svarta vinbär, lakrits, mörk choklad och fat.
SMAK: Medelfyllig, välstrukturerad smak med lätt kryddig mörk bärfrukt i läcker balans med friska, mjuksträva syror och diskret fatkaraktär, inslag av lakrits och viol. "Fruktigt & smakrikt" på gränsen till "Kryddigt & mustigt".
PASSAR TILL: Pastarätter och de flesta kötträtter, alltifrån gris till lamm, nöt och vilt.
TILLVERKNING & LAGRING: Druvsorterna jäser separat i ståltank efter pressningen. Nero d'Avola jäser i 5-6 dagar vid 25° C och sedan lämnas vinet med sitt skal i 2 dagar. Cabernet Sauvignon jäser i 28° C i 6-8 dagar och lämnas med sitt skal i 1-2 dagar. Musten överpumpas 2-3 gånger per dag under jäsningen. Efter den malolaktiska jäsningen i ståltank lagras 50% av Cabernet Sauvignon på franska och amerikanska barriquer i 6 månader varav 30% av faten är nya och resterande del av faten är använda 2-3 gånger. Nero d'Avolan lagras enbart i ståltank. När vinet uppnått den struktur som vinmakaren önskar blandas den fatlagrade Cabernet Sauvignonen med den del som lagrats separat i ståltank och sedan även med Nero d'Avolan. Detta är den slutliga cuveén som är klar.
Håll ut.
Hobbe mår nog piss.
P,s Min chef hälsar att idén till min grupp var enastående men att han inte var reggad på Facebook.
Stina!!!
verkligen no dream at all... inte konstigt att du inte har förhållande när du raggar på småtjejer. Hoppas din chef (om du har någon) ramlar in på din sjuka facebook-grupp
Hej Stina!! För det första, Känner jag dig? Vad säger dig att jag inte har förhållande??
Det andra, raggar?? Nä håller hellre med om att jag pratar gärna med vem som helst oavsett ålder, men raggar, NÄÄ.
Huruvida min Chef går med i den gruppen det vet jag ju inte. Tror inte riktigt vi delar intressen han och jag. Än du Stina då?? Du är kanske sugen på att gå med? Det handlar u trots allt om humor, men den biten kanske trillade bort?? Puss ya.
Liten rättelse eller...
Puss ya all...
Gruppen för pefekta blåsjobb.
Have a nice one..
ÄNTLIGEN.
Det käns så gött när man kommit hem och klätt sig naken och smugit in i duschen. När vattendropparna gjort sitt och kroppen värker så där lagomt. Då vet man att välbefinnandet och en av livets njutningar kommit lite närmre. Man kämpar ju lite extra nu för att åstadkomma slutfinishen på beachkroppen. Lite brunare har jag ju också blivit i helgen.
Puss ya all.
Baddräkts inlägg?!?!
Så om nu ett intresse finns skulle ju även baddräktsinlägget här på bloggen återge det sommriga och sköna i vackra baddräkter. Baddräktsnumret är dessutom enormt poppis bland bägge könen. Eller vad sägs om 22 000 000 kvinnliga läsare av numret. Eller 25 000 baddräkter som man väljer emellan. En stor anledning till denna popularitet beror nog till att modellerna inte behöver blotta mer hud än då de normalt befinner sig på beachen.
Tänk så coolt det vore om detta inlägg utvecklades i framtiden till något som både bloggkändisar och andra kändisar strävade efter att få vara med i. Så ni läsare, har ni förslag, tycker något om detta? Plita ner en kommentar och delge mig. Ni kanske tycker idén är dum? Ska det vara likt Outfitinläggen där man får rösta, eller det skall vara mer ett tillfälle för läsaren att visa sin nyshoppade badräkt? Skriv och säg vad NI tycker.
Förlåt mig.
Så nu tar jag nya krafter sätter igång med träningen och delar med mig mer av mina dåraktiga fantasier och smått snuskiga drömmar. He he icke att förglömma, dela med mig av mera smuts.
Puss ya all.